running perl script minimised?

nnCron and nnCron LITE discussion

running perl script minimised?

Postby gianni76 » Thu, 24 Nov 2005, 06:42

Hello,
I am happy with nncron, but I have a simple problem.
I have nncron Lite 1.17 running on Windows XP SP2.

Some of the tasks scheduled are perl programs (run locally).
These are long to execute (~3 minutes). Whenever they are called nncron opens a dos console window where the task is executed.
What I would like is to know if it is possible to have this task run without a dos console window (hidden execution) or with a minimised console window.

At present the console just comes in the foreground and stays there disturbing the use of the PC.
Any suggestions?
gianni76
 
Posts: 7
Joined: Thu, 24 Nov 2005, 06:37

Postby gianni76 » Thu, 24 Nov 2005, 07:04

maybe I found: there is a setting in nncron.ini.

But what about a way to have some cron tasks minimised and some other not? Would be nice if something like MIN or HID or MAX could be put in front of the task itself to state the desired output window.
Is this possible?
gianni76
 
Posts: 7
Joined: Thu, 24 Nov 2005, 06:37

Postby LuckMan212 » Thu, 24 Nov 2005, 08:58

there are at least 2 ways (maybe more?) to do what you are asking:

1) use syntax like this:
Code: Select all
#( test_hidden_app
NoActive
Action:
SWHide   NormalPriority
START-APP: C:\Perl\bin\perl.exe %myVar @%
)#

2) if that doesn't work, use "classic mode" syntax with separate script file, like this:
Code: Select all
filename:  nncron.tab

35 06 23 11 * 2005 "C:\Program Files\nnCron\nncron.exe" -wp -runfile "C:\Program Files\nnCron\scripts\myscript.spf" myParams
Code: Select all
filename:  myscript.spf

CREATE str1 256 ALLOT
: main
    get-string str1 PLACE
    SWHide
    START-APP: C:\Perl\bin\perl.exe %str1 COUNT%
;

refer to http://www.nncron.ru/help/EN/commands/start_app.htm for more info
HTH :P
LuckMan212
 
Posts: 133
Joined: Mon, 04 Jul 2005, 11:19

Postby VK » Thu, 24 Nov 2005, 13:23

2 LuckMan212: gianni76 is using nnCron LITE which does not have an 'advanced' syntax.

2 gianni76: it is possible to specify application start modes in nnCron LITE. Just read the 'Plugins' section in the docs ( http://www.nncron.ru/nncronlt/help/EN/w ... tm#Plugins ). Notice the 'ShowMinimized' usage in the example #3 - use 'SWHide' instead.
CU
VK
User avatar
VK
 
Posts: 680
Joined: Wed, 14 Jul 2004, 19:17


Return to nnCron forum (English)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest